23. 5. Vladimír

Zítra: Jana
Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR - Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů: Obec Krčmaň

Kontakty na správce najdete: zde

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Titul, jméno a příjmení: Ing. Ondřej Najbr 
E-mailová adresa: ondrej.najbr@gmail.com 

Číslo mobilního telefonu: +420 739 394 348

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@krcman.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

 

Pověřenec pro ochranu osobních údajů DPO:
Ing. Ondřej Najbr
IČ: 713 00 660


telefon: +420 739 394 348
e-mail: ondrej.najbr@gmail.com

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
UPOZORNĚNÍ k odstranění a okleštění stromoví a jiných porostů
27
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
UPOZORNĚNÍ k odstranění a okleštění stromoví a jiných porostů
28
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
UPOZORNĚNÍ k odstranění a okleštění stromoví a jiných porostů
29
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
UPOZORNĚNÍ k odstranění a okleštění stromoví a jiných porostů
30
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
UPOZORNĚNÍ k odstranění a okleštění stromoví a jiných porostů
1
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
2
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
3
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
4
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
5
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
6
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
7
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
8
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
9
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
10
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
11
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
12
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
13
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
14
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
15
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
16
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
17
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
18
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
19
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
20
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
21
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
22
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
23
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
24
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
25
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
26
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
27
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
28
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
29
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
30
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
31
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
1
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
Termíny svozů odpadů v obci v roce 2019
2
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
Termíny svozů odpadů v obci v roce 2019
3
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
Termíny svozů odpadů v obci v roce 2019
4
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
Termíny svozů odpadů v obci v roce 2019
5
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
Termíny svozů odpadů v obci v roce 2019
6
Rekonstrukce chodníků za využití dotačních titulů POV 2018 a MAS HK
Termíny svozů odpadů v obci v roce 2019