22. 1. Slavomír

Zítra: Zdeněk
Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR - Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů: Obec Krčmaň

Kontakty na správce najdete: zde

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Titul, jméno a příjmení: Ing. Ondřej Najbr 
E-mailová adresa: ondrej.najbr@gmail.com 

Číslo mobilního telefonu: +420 739 394 348

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@krcman.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

 

Pověřenec pro ochranu osobních údajů DPO:
Ing. Ondřej Najbr
IČ: 713 00 660


telefon: +420 739 394 348
e-mail: ondrej.najbr@gmail.com

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
30
Čipování psů od 1.1.2020 povinné, informace
Hasiči radí... užijte si Vánoce v klidu a v pohodě
Nové autobusové jízdní řády od 15.12.2019
Termíny svozů odpadů v obci v roce 2019
31
Čipování psů od 1.1.2020 povinné, informace
Hasiči radí... užijte si Vánoce v klidu a v pohodě
Nové autobusové jízdní řády od 15.12.2019
Termíny svozů odpadů v obci v roce 2019
1
Čipování psů od 1.1.2020 povinné, informace
2 3 4 5
6 7 8
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
9
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
10
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
11
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
12
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
13
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
14
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
15
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
16
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
17
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
18
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
19
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
20
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
21
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
22
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
23
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
24
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
25
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
26
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
27
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
28
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
29
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
30
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
31
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
1
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně
2
Hasiči radí, jak se bezpečně pohybovat na ledu
Nabídka práce ostraha objektu- Pískovna Krčmaň
Pronájem nebytových prostor na koupališti v Majetíně