25. 1. Miloš

Zítra: Zora
Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR - Informace o zpracování osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů: Obec Krčmaň

Kontakty na správce najdete: zde

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

Titul, jméno a příjmení: Ing. Ondřej Najbr 
E-mailová adresa: ondrej.najbr@gmail.com 

Číslo mobilního telefonu: +420 739 394 348

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme: 

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@krcman.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

 

Pověřenec pro ochranu osobních údajů DPO:
Ing. Ondřej Najbr
IČ: 713 00 660


telefon: +420 739 394 348
e-mail: ondrej.najbr@gmail.com

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
27
"HASIČI RADÍ" - Nadělte bezpečí
28
"HASIČI RADÍ" - Nadělte bezpečí
29
"HASIČI RADÍ" - Nadělte bezpečí
30
"HASIČI RADÍ" - Nadělte bezpečí
31
"HASIČI RADÍ" - Nadělte bezpečí
!HASIČI RADÍ!
1 2
3
Tříkrálová sbírka 2022
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
4
Tříkrálová sbírka 2022
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
5
Tříkrálová sbírka 2022
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
6
Tříkrálová sbírka 2022
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
7
Tříkrálová sbírka 2022
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
8
Tříkrálová sbírka 2022
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
9
Tříkrálová sbírka 2022
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
10
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
11
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
12
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
13
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
14
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
15
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
16
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
17
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
18
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
19
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
20
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
21
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
22
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
23
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
24
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
!HASIČI RADÍ! Výstražné sirény - jak reagovat na varovný signál
25
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
26
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
27
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
28
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
29
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
30
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
31
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
1
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
2
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
3
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
4
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
5
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel
6
15. ročník fotografické soutěže - Království objektivem občanů království
Finanční úřad pro Olomoucký kraj - zveřejnění telefonních čísel